Dirkfonds

Dirkfonds

DirkfondsMet de Chiro & de FLOP hebben we als goede doel het Dirkfonds gekozen of ook vzw Cardiovascular Research Center Aalst, ze zijn een van de erkende vzw’s die in aanmerking komen voor Music For Life.

Het Dirkfonds is opgericht na het overlijden van Dirk Verheyden, oud-leiding & groepsleiding van Chiro Flurk en oprichter van de FLOP. Dirk is veel te vroeg van ons heen gegaan op 28 jarige leeftijd. Hij had een hartafwijking, die veel te laat is ontdekt. Het Dirkfonds is opgericht om onderzoek te verrichten naar hartafwijkingen bij jongeren. Zo kunnen deze hartafwijkingen vroeger worden opgespoord, zodat ze niet hetzelfde lot ondergaan als Dirk.

FundHet Dirkfonds is niet het bekendste goed doel maar ligt Chiro Flurk wel heel nauw aan het hart. We deden dan ook al 2 maal onze Spaghettiavond & 3 koningen voor het Dirkfonds. Ook enkele FLOP-leden liepen al een gesponsorde 20 km van Brussel. Zeker ook niet te vergeten zijn de activiteiten die we vorig jaar georganiseerd hebben met onze caravan, waaronder de Music For Life actie. Maar met deze actie willen we het fonds en ook de ouders en de familie van Dirk een hart onder de riem blijven steken.

Enkele verwezenlijkingen van het Dirkfonds:

* Meer en meer hartpatiënten worden vandaag de dag, in afwachting tot er een geschikt ruilhart is gevonden, behandeld met een kunsthart of een assist device.

Om in dit evolutieve vakgebied hun medische en technische kennis en expertise verder te kunnen uitbreiden volgt een jonge hartchirurg momenteel een buitenlandse opleiding in een “high-volume” kunsthartcentrum. Daar zal ze zich eigen maken met de specifieke deelaspecten van deze therapie. Dit “International Fellowship” is mede mogelijk gemaakt door het Dirk Fonds.

* De wetenschappelijke uitgave ”Translational Approach toHeart Failure” werd mede ondersteund door het Dirk Fonds. Deze studie werd opgesteld door de cardiologen Jozef Bartunek en Marc Vanderheyden, van het OLV Hospitaal in Aalst. Dokter Vanderheyden was tevens de arts die Dirk heeft behandeld.